Zakład Przetwórstwa Mięsnego Małgorzaty Kuś jest rodzinnym zakładem produkcyjnym o wielopokoleniowej tradycji wędliniarskiej.
Początki działalności firmy sięgają roku 1914, kiedy to dziadkowie obecnej właścicielki, Jan i Ema Konderla, rozpoczęli produkcję i handel wyrobami wędliniarskimi.
W obecnej formie działalności firma funkcjonuje od 20 września 1990 roku. Na czele firmy stoi Małgorzata Kuś wspierana przez męża Czesława i synów Arkadiusza i Sławomira
ZPM specjalizuje się w produkcji tradycyjnych, lokalnych wyrobów opartych na starych, sprawdzonych recepturach bez st5osowania konserwantów.
Przedsiębiorstwo prowadzi sprzedaż na terenie aglomeracji katowickiej województwa śląskiego oraz do kilku odbiorców w Niemczech. Nabywcami wędlin w kraju są głównie odbiorcy detaliczni prowadzący sklepy mięsne lub spożywcze z wydzielonymi stoiskami oraz hurtownie.
Oprócz tradycyjnych wyrobów rzeźniczo-wędliniarskich oferujemy również szeroki asortyment garmażeryjny zarówno dla klientów indywidualnych jak i hurtowych.
ul. Królowej Jadwigi 17 Ruda Śląska